Årets första öringar och sportfiskemässan på G

I lördags gästades jag av guidekollegorna Ingmar “Pingo” Eriksson, Jonas Nordigårds med sonen Didrik i båten. Temat var havsöring och att få material till Jonas som gör mässtidningen som delas ut på sportfiskemässan 2023 i Älvsjö 1619 mars.

Bild från Ålandstidningens reportage om vårt Havsöringsprojekt Hav till Hav

Dagen innan hade de varit ut och fiskat från land och efter en dag med enbart följare så blixtrade Jonas till med en riktigt fin 65cm i topp kondition! Vi åkte ut i det mulna vädret vid 10-tiden. Redan på andra stoppet har jag en riktigt fin pjäs som sakta seglar fram efter betet, jag o Jonas uppskattade den att vara ungefär lika stor som hans dagen innan. Nåt kast därefter har Pingo en efter till båten som är lite mindre. Den tredje kontakten har vi en liten bit därifrån då Didrik har ytterligare en kontakt men inga hugg…

Vi jobbar på och byter ställen och fiskar metodiskt. Efter en riktigt lång drift börjar närma sig sitt slut så muttrar jag för mig själv, “nog tusan brukar man ju alltid få något på den här sträckan”. Minuter efter så bränner Jonas ett bra hugg och kort därefter så landar Pingo dagens första. Tar sedan inte mer en två kast så har han landat den andra för dagen. Nu leder Åland med 2-1 i matchen mot de svenska guiderna.

Ingmars första satt inte hårt men vi hann landa den 🙂

Här kunde man ju valt att säkra upp segern och bara välja kalla spots men då man vill visa upp Ålands fina sida så fortsätter vi med en ny plats som nästan direkt ger Jonas sin första för dagen. Dagens minsta skall dock betonas 🙂 Sedan har Jonas ytterligare ett hugg men den sitter inte.

Nummer två på ingång!

Dagens bleka ljus övergår mot dunkelt och vi rör oss hemåt med ett kort stopp på stället där vi hade de stora kontakterna. De ville äta nu heller om de inte blivit uppätna för tre nyfikna sälar dök upp alldeles bredvid båten och höjde sina huvuden för att kunna se bättre vad vi höll på med…

Ingmar o Didrik kämpade in i det sista!

Väl i land möte Roger Nordlund upp och tar ett foto på oss i båten. Tillsammans går vi igenom de två fiskedagarna Jonas haft och kan summera att havsöringspremiär på Åland är riktigt nice!

Glad och nöjda efter en dag på sjön i januari! (Foto:Roger Nordlund)

Dagens resultat blev 3 öringar upp och ett tiotal kontakter. Trevligt sällskap och härlig miljö, precis som det ska vara.

Nu ska det bli spännande att få läsa om fisket i mässtidningen. Jag kommer att vara på plats i Visit Ålands monter alla dagar under mässan så om du ska dit kom gärna förbi och säg hej!

Ses på mässan! //Hasse