Fullt drag på tjejgänget!

I lördags gästades jag av hela 6st damer för en heldags fiske! Det var Anki Palin i spetsen tillsammans med vännerna Josephine, Alexandra, Irene, Saara och Sara som skulle ut på sin första guidning och för en del första heldags fisketur!

En tidig start redan kl. 9 så var jag hemma vid Ankis brygga där de som ville lånade flytoveraller så att de skulle hålla värmen i den starka vinden. Så fort alla är i båten så drar vi iväg mot första stoppet. Då flera i gänget är nybörjare så börjar vi på ett ställe där vi kan öva på kasttekniken. Vi parkerar på ett abborr/Gös ställe och har först en liten genomgång av säkerheten (Kan vara bra då 6 nybörjare ska fiska samtidigt i samma båt) och hur fiskegrejerna fungerar.

Laddade till tusen, både med hopp och bubbel!

Ganska snabbt så börjar betena åka längre och längre och vi flyttar oss in mot lite grundare vatten (8m) och då dyker det upp en säl ca. 50m från båten…fler som vill dela på fisket… Jag kan se en hel del fisk på lodet både på botten och uppe i frivattnet. Jag låter Irene få en liten strömmingshäckla på sitt spö och redan på första droppet så sprattlar det i spöt. Upp kommer två små abborrar och en strömming så betesfisken är på plats men de större fiskarna som ska mumsa på dem kanske är rädda för sälen.

Irene med dagens första fångst!

Vi gör dagens första stopp helt kort och när vi åker ut från stranden och börjar fiska nära land så har flera av gänget sina första napp men inget sitter kvar ända till båten. Saara jiggar upp dagens första gädda efter vi rundat en liten udde. Sedan har vi trögt, vi nöter på med små förflyttningar och nya ställen men vi lurar ingen fisk till ordentliga hugg.

Saara med dagens viktigaste fisk, den första!

Vi bränner iväg mot lunchstället och passar på att fråga några stugbåtar efter fiskekort och får dem att inse att de inte riktigt är på rätt sida så de får lite anvisningar om vart de kan åka. Väl iland så lyser solen fint ner vid stockbordet och tjejerna är hungriga. Muurikan står redo och det är pytt i panna som står på menyn. Efter ha fräst i pannan och fått äggen stekta så hugger alla in i en väldans fart. Sjön suger! Passligt till kaffet dyker morgondagens gäster upp och jag går upp till deras stuga för lite småprat medan kaffet intas.

Då fisket var riktigt trögt på mina tilltänkta platser för dagen så styr vi iväg till ett annat fiskekortsområde med en längre förflyttning i blåsvädret. Saltstänkta anländer vi till ett lite lugnare område med kristallklart vatten. På med nya grundgående drag och nytt självförtroende! Första 20 minuterna börjar bra med en tappat fisk, jag tror kanske gänget blev lite övertaggade efter det för vi hinner få en hel hop med trassel med både vassar, stenar, ihopkrokningar och linbrott innan lugnet återkommer.

Sara med sin livs första gädda! Härlig känsla!

Jag tar fram ett extra spö och drag iväg ett par kast med en buster II. Några snabba knyckar i det grunda vattnet så har jag hugg! Snabbt vill tjejerna veta hur jag gjorde, jag förklarar och snart står alla och vevar snabbare och knycker i sina spön. Saara och Sara drar varsina riktigt fina 82cm och 76cm. Alexandra nästan pyser av ilska och muttrar hur svårt ska det vara när hon krokar på sin livs första gädda! Härligt!

Hälften av gänget har fått fisk men förtruppen bestående av Irene, Josse och Anki har tappat alla sina hugg! De har haft flera som skakat sig loss, det är nog mothuggen som måste slipas på lite till! Tiden rinner iväg med bra fiske så går tiden fort, mycket kontakter men få upp. Jag berättar att nu tar vi bara den där lilla grynnan till innan vi måste åka tillbaka. Alla kämpar ända in i kaklet och Josse drar ett MEGA kast över hela grynnan och krokar på en fin firre! Äntligen utbrister hon när den ligger i håven!

Med stora leenden så styr hela gänget hem till bryggan där Dennis sett till att badtunnan är varmeldad och bastun är varm, inte nog med det utan middagen är förberedd och väntar bara på att tillagas efter badet, snyggt Dennis!

Denna dagen är lätt den dag jag har haft mest skratt i båten, det har nästan inte gått en kvart utan att en eller flera har stått dubbelvikta av gapflabb i båten. Fantastisk kul att ha ert glada gäng i båten, tusen tack för en rolig dag!

//Hasse