60 gäddor för Ingvar o CO

I lördags var jag ut med Ingvar Jansson, Dennis Palin och Tom-Johan Schröder på heldagsfiske. Vi startade runt nio tiden och morgontimmarna var lite halvtröga. Någon strögädda här och där men inga klara mönster av platser eller beten. Vi åker in i en djupare vik och börjar leta i mellanvattnet med hyfsat tunga jiggar när både gäddor o abborrar börjar bita. Vi byter gäddpåkarna mot abborrspön och på med abborrjiggarna. Dennis visar var skåpet ska stå och drar ett helt gäng abborrar fram till lunch. Vi andra får också en bunt men Ingvar som har samma grejer som oss andra på spöt får mest gädda, lustigt att fast vi kör samma bete o teknik men olika fiskar hugger…

Ingvar drar gäddor, Dennis drar abborrar, på samma utrustning…

Vi lunchar i ett naturskönt område med fina granitklippor. Till förrätt hade jag ordnat Malaxlimpa med Bergmans Laxost och till huvudrätt så fanns två olika rökta laxbitar att välja på samt Johannas potatissallad. Som kronan på verket så hade Ingvar med sig Linda-Maries mumsiga rulltårta till kaffet.

Direkt efter lunch så drog vi till ett helt annat vatten där gäddorna verkligen var på hugget. Det tog inte länge innan gäddorna hugg som besatta. Vi drog trettio gäddor på kort tid och vi var tvungna att pausa med lite kaffe för att hämta andan. Tommen som hade haft det lite trögt med resultatet innan lunch står med ett stort leende och radar upp tre gäddor efter varandra!

Tommen med en av de tre han drog i rad, titta på Ingvar i bakgrunden, han har också napp!

Melodin för detta område var att försöka träffa så långt in på olika grundområden som bara möjligt. Gäddorna var upptryckta på minimalt med vatten men riktigt ivriga på att hugga när betet kom förbi. Vi fiskade vidare och bonanzan var ett totalt faktum då vi hade flera trippelhugg och massvis med dubbelhugg. Totalt landar vi 60 gäddor prick och 20+ abborrar.

Bara glada miner! Kan det vara så att Dennis frontar sin minsta gädda för dagen? 🙂

Nöjda o glada så avslutar vi lite innan kl. 17, Ingvar dagens jubilar var hetast med hela 26 gäddor på kontot! Snyggt Ingvar! Herrarna fortsatte med bastu med tillbehör hemma hos Dennis medan jag drog vidare på andra blöta äventyr!

Tusen tack för en kanondag!

//Hasse